dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "adancuri"

Este frumoasă, însă și periculoasă! Pentru a o putea practica îți trebuie și un strop de nebunie, dar și multă pasiune. Aşa poate fi caracterizată în câteva cuvinte meseria de scafandru. Puțini sunt cei care se mai încumetă să o practice, iar cei care aleg acest drum, recunosc că nu este deloc uşor. Este nevoie de multă muncă, antrenamente, condiție fizică bună și un psihic extrem de stabil. Și asta pentru că, misiunile nu sunt de cele mai multe ori ușoare, ba din contră, sunt chiar dramatice, iar fiecare secundă contează.

Scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au chemat colegi din alte 35 de județe să fie gata pentru orice poate apărea în weekend-urile aglomerate ale noului sezon estival. Pentru asta se antrenează intens în fiecare zi în mare, iar scenariile după care acționează sunt din cele mai grele.

Se caută soluții pentru scoaterea din Marea Neagră a plaselor de pescuit ilegale sau abandonate. Autoritățile și reprezentanții ONG-urilor s-au întâlnit la Constanța pentru a discuta despre această situație. Plasele reprezintă o mare problemă, atât pentru mediul marin cât și pentru oameni. Delfinii au fost de nenumărate ori prinși în astfel de locuri și cei mai mulți dintre ei au murit. De asemenea, plasele de pescuit pot pune în pericol și viața scafandrilor care trebuie să fie foarte atenți, mai ales când se află în preajma unei nave scufundate, acolo unde se găsesc cele mai multe dintre acestea.

O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, a blocat lucrările de extindere a plajei din Eforie Sud. Când au ajuns în larg, cei care se ocupă de înnisipări au descoperit nava îngropată pe fundul mării. Din cauza aceasta, procedura se schimbă, pentru că Ministerul Culturii va trebui să emită un aviz, astfel încât lucrările să poată continua. Iar avizul nu vine pentru că nu există scafandrii profesionişti care să fie şi arheologi atestaţi, în acelaşi timp.

Fragmente din vechea cetate a Tomisului, vietăți marine spectaculoase și floră colorată. De aceste lucruri au parte cei care se scufundă în Marea Neagră. 300 de tineri vor beneficia de o lecție de scufundare și de istorie, în același timp, în cadrul proiectului „Vestigii Subacvatice”. Astăzi prima serie formată din 10 tineri curioși au explorat misterele din adâncuri.

Nu doar hotelierii şi patronii din turism se pregătesc zilele acestea pentru 1 Mai ci şi salvatorii din adâncuri. Scafandrii de la ISU Dobrogea au chemat colegi din alte opt judeţe să fie gata pentru această minivacanţă. Sunt antrenamente intense pe care le fac în fiecare zi în mare iar scenariile după care acţionează sunt din cele mai grele.

Zeci, chiar sute de vestigii și artefacte au fost descoperite în zona din fața Cazinoului de către arheologii constănțeni. Împrăștiate la câteva mile de țărm, cercetătorii au găsit în larg ancore, fusuri de coloană, fragmente de amforă și multe alte obiecte foarte vechi. Toate acestea pot fi acum vizitate de iubitorii de istorie. Scufundările se fac la Cazinoul din Constanța și sunt gratuite. Primii amatori de senzaţii tari au avut ocazia să se bucure de priveliștea subacvatică.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233