Rezultate pentru eticheta "Ovidiu"
Ziua Constituției României, marcată la Constanța printr-o conferință a Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius
Libertatea religioasă, libera exprimare a gândurilor și a opiniilor, dar și a valorilor democratice. Toate acestea au fost posibile în momentul în care în țara noastră a intrat în vigoare Constituția din anul 1923 prin Referendumul Național. S-au împlinit 100 de ani de când și creștinii n-au mai fost constrânși să adere la o religie contra voinței lor și s-au putut exprima liber fără frica de a fi pedepsiți.
Porturile Ovidiu și Luminița vor intra într-un amplu proces de modernizare. De asemenea, va fi extinsă și capacitatea celor două porturi fluviale. De pildă, în zona localității Ovidiu, se va face reabilitarea portului actual, iar pe malul stâng se va construi unul nou, cu câteva dane. Astfel, infrastructura va fi îmbunătățită, fie că vorbim de consolidarea malului, de retehnologizări ale ecluzelor, sau de creșterea capacității portuare.
Doctorul Viorel Jinga a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universității Ovidius din Constanța: „A contribuit la formarea multor generații de medici, profesori, cercetători și doctori în Medicină”
Doctorul Viorel Jinga a primit titlul de ,,Doctor Honoris Causa”. Acest gest a venit în urma eforturilor sale depuse de-a lungul activității profesionale, dar și datorită impresionantelor funcții pe care le-a ocupat în medicină. În acest moment pe lista profesorului se află un proiect menit să ajute și să formeze atât profesorii, cât și studenții din Constanța.
„Dobrogenerații”, eveniment dedicat Zilei Dobrogei, la Universitatea Ovidius din Constanța: studenții de diferite etnii au povestit cum s-au integrat în comunitatea de la malul mării
În Dobrogea se întretaie vechi tradiții și povești nespuse, îmbinându-se armonios într-un covor viu colorat de etnii și culturi. Etnii diverse care îmbrățișează obiceiurile și credințele cu respect reciproc. La Universitatea „Ovidius” din Constanța a avut loc astăzi evenimentul intitulat „Dobrogenerații”. Studenții de diferite etnii au povestit despre tradițiile și obiceiurile lor, dar și cum s-au integrat ei în comunitatea de la malul mării.