dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "Expoziție"

Preocupată de conceptul de dualitate, exprimat prin binomul alb-negru, cu conotații simbolice: ziua și noaptea, lumina și întunericul, binele și răul, Anca Pașa Deaconu propune de această dată o amplă instalație site-specific. Într-una dintre sălile Muzeul de Artă din Constanța puteți admira creațiile sale în cadrul expoziției „Față în față. Luna albă”. Cu această ocazie, va fi marcată și Ziua Mondială a Artei, care are loc pe 15 aprilie.

Muzeul de Artă din Constanța a împrumutat câteva dintre lucrările sale unei expoziții de artă. Este vorba despre Art Safari care găzduiește în centrul Bucureșțiului o amplă expoziție dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion , unul dintre cei mai importanți artiști români din perioada interbelică. Peste 150 de picturi, documente și numeroase texte explicative despre viața și activitatea pictorului vor putea fi admirate de către iubitorii de artă până pe 14 mai la Art Safari.

Salonul de Dotări Hoteliere, Mobilier, Alimentație publică și oferte turistice, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a revenit la Pavilionul Expozițional Mamaia. După o pauză de doi ani, evenimentul destinat managerilor de pe litoral s-a întors la Constanța. Astfel, cei care sunt interesați de dotarea sau reamenajarea unităților de cazare sau de catering pot trece pragul acestui salon.

Trei lucrări ale pictorului român Ion Theodorescu-Sion găzduite de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" din Tulcea au ajuns la o expoziție dedicate artistului român în inima Capitalei. Sunt în total peste 150 de picturi, documente și numeroase texte explicative despre viața și activitatea pictorului care vor putea fi admirate de către iubitorii de artă până pe 14 mai la Art Safari.

Poșete, mănuși, batiste, bijuterii, pudriere sau oglinjoare de poșetă. Sunt doar o parte dintre exponatele pe care constănțenii le pot admira la Biblioteca Județeană. Accesoriile din „cufărul bunicii” au fost aduse din colecțiile de familie ale bibliotecarilor și prietenilor acestora. Vorbim de obiecte care au permis dintotdeauna femeii să se exprime non-verbal.

Picturi în acril, ulei sau acuarelă, goblenuri și sculpturii inedite. O fac din pasiune iar fiecare tablou are o poveste în spatele lui. Talentul lor a dat naștere unei lumi imaginare iar sursa lor de inspirație este din cele mai variate teme. Mai mulți artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul unui vernisaj dedicat iernii. Expoziția s-a numit „Colinde vizuale”.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233